Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
392,68 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
64,007 $

Merkely Bélát választották az Magyar Rektori Konferencia új társelnökének

Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát választották meg a Magyar Rektori Konferencia társelnökének a szervezet Soproni Egyetemen tartott plenáris ülésén egyhangú döntéssel.

Merkely Béla rektor megnyitja a Semmelweis Egyetem (SE) nyári egyetemi programját az intézmény Elméleti Orvostudományi Központjában 2021. szeptember 2-án. MTI/Kovács Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A választásra azért volt szükség, mert az MRK eddigi társelnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem korábbi rektora rektori mandátuma megszűnt, ami a rektori konferencia alapszabálya értelmében a társelnöki tisztségét is megszüntette – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Hozzátették, hogy Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetemet fenntartó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának elnöke lett. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Közölték azt is, hogy a rektori konferencia plénuma létrehozta az új, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványi (modellváltó) tagozatot. A tagozat első ülésén egyhangúlag Horváth Zitát, a Miskolci Egyetem rektorát elnökének, Fábián Attilát, a Soproni Egyetem rektorát pedig társelnökének választotta meg. Az új tisztségviselők megbízatása két évre szól.

Uniós állampolgárok is indulhatnak az önkormányzati választáson

Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.

Könnyűszerrel végezhetett cápákkal a hatalmas „kardfogú lazac”

Izmos testüknek és agyaraiknak köszönhetően olyan erőset üthettek, hogy könnyedén végezhettek akár cápákkal, delfinekkel és fókákkal is.

Az Xbox állítólag már javában dolgozik a következő Fallout-játékon

Ők is tisztában vannak azzal, hogy a Prime Video sorozatának elsöprő sikere rengeteg embert megmozgatott, és azzal is, hogy a videójátékok rajongói már nagyon régóta várják a folytatást.