Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,96 Ft
Euró
397,10 Ft
Font
470,08 Ft
Bitcoin
66,436 $

Saját felelősségünkre élhetünk a negyedik járványhullám alatt

Miközben növekvő tendenciát mutatnak a koronavírus-esetszámok, szakemberek szerint újabb lezárásokra nem kell számítani, csupán ajánlások mentén szólhat bele a kormány a mindennapi életbe.

...svg content...MTI/Komka Péter
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Lisziewicz Julianna immunológus a Spirit Fm Aktuál című műsorában kifejtette, úgy gondolja, a magyar embereknek nem kell előírni, mit kell csinálni. Azt, hogy hogyan védekezzünk a vírus ellen, magunktól is tudjuk. Ide sorolható a vakcina fontossága, a tömegek elkerülése és a maszkhasználat. Mindenki a saját felelősségére él, ezt nevezik demokráciának.

A szakember hozzátette, az iskolákban nagy a fegyelem, sok gyerek be van oltva, a szülők is jobban vigyáznak. Nem az iskolákból szokott kiindulni a járvány, éppen ezért a szakértő az iskolakezdést kevésbé érzi problémásnak, mint például a zárt helyeken tartózkodó tömegeket. Soron kívül Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

Izraelben a magas átoltottság ellenére a negyedik hullám sokkal erőteljesebbnek bizonyult a harmadiknál. Lisziewicz erre reagálva azt mondta, hogy bár az izraeliek 80% -a be volt oltva, viszont két Pfizer oltás után úgy gondolták, hogy vége van a járványnak. Az emberek sehol nem tartottak be semmilyen járványügyi szabályt.

A szakember kiemelte, hogy azoknak az embereknek is egy része elkaphatja a vírust, akik kétszer be vannak oltva. Izraelben most egyértelműen azt mutatják az eredmények, hogy a harmadik oltás hatásos lehet.

Az, hogy nálunk megúszható-e a negyedik hullám – hiszen itthon sem voltak korlátozások – , azt válaszolta, hogy ezt még nem lehet tudni, de az biztos, hogy sok múlik rajtunk. Ha például hordjuk a maszkot, azzal egy nagyobb járvány hullám elkerülhető lehet. Ne várjuk el, hogy valaki előírja, hogy mit kell csinálni, egyénileg kell elkerülni azokat a helyeket, ahol a vírus terjedni tud – közölte Lisziewicz.

Kiderült, mi jelenleg Magyar Péter legnagyobb kihívása, várja az emberek döntését

Magyar Pétert egyre többen igyekeznek meggyőzni arról, hogy vállaljon munkát az Európai Parlamentben, és most pontosan erről kérdezi meg az embereket.

Eljött a nagy nap, Mbappé pályára léphet az Európa-bajnokságon

Eljött a nagy nap, amikor is Franciaország is megkezdheti a menetelését az Európa-bajnokságon, amit természetesen élőben közvetít a televízió.