Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,36 Ft
Euró
388,25 Ft
Font
452,77 Ft
Bitcoin
63,203 $

Megölték a volt afgán elnökhelyettes testvérét a tálibok

Rohulla Azizit, Amrulla Száleh testvérét egy, az ország északi részén fekvő Pandzssír tartományban fekvő ellenőrzőponton fogták el.

Tálib fegyveres nézi a pénzfelvételre várakozó embereket egy kabuli bank előtt 2021. szeptember 12-én. MTI/AP/Bernat Armangue
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A tálibok megölték Afganisztán volt elnökhelyettesének, Amrulla Szálehnek a testvérét Pandzssír tartományban, legalábbis ezt állítja Száleh unokaöccse.

Az LBC az AP-re hivatkozva írta meg, hogy Shuresh Száleh szerint nagybátyját, Rohulla Azizit csütörtökön, egy ellenőrzőpontnál állították meg, majd lőtték le tálib fegyveresek. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

Száleh elmondta, nem tudja pontosan, hova tartott nagybátyja, aki az utóbbi hetekben a pandzssíri ellenállók között harcolt a tálibok ellen. Mint mondta, a telefonok nem működnek a környéken.

Amrulla Száleh vezette a pandzssíri ellenálló erőket, mely utolsó tartományként tartott ki a tálibok uralma ellen. A közösségi médiában olyan videók is elkezdtek terjedni, amelyen tálib harcosok nemes egyszerűséggel agyonlövik azokat, akiket letartóztattak.