Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Elkapták a cigarettacsempészt, aki ijedtében elmenekült, majd balesetet okozott

Hivatalos személy elleni erőszak és két rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette miatt emeltek vádat egy ukrán állampolgárságú férfival szemben.

...svg content...ugyeszseg.hu
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vád szerint 2021. július 2-án a záhonyi határátkelőhelyen a pénzügyőrök ukrán eredetű, adójegy nélküli cigarettát találtak egy 37 éves ukrán férfi autójának motorterébe rejtve – írta az ugyeszseg.hu.

A vádirat lényege szerint a férfi az ellenőrzés közben beült az autójába és azzal kitolatva a vizsgálati helyről az eljárás alól kivonta magát, miközben veszélyeztette az őt visszatartani próbáló hivatalos személyek életét és testi épségét. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A külföldi férfi menekülése során rövid időn belül közúti balesetet okozott.

Az elkövetés óta letartóztatásban lévő gyanúsított a nyomozás során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, amelyek – a halmazati szabályokra figyelemmel – akár hét és fél év szabadságvesztéssel is büntethetőek.

 A nyomozó ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság ítélje három év börtönbüntetésre, négy év közúti járművezetéstől eltiltásra és három év Magyarország területéről történő kiutasításra.