Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Keveslik a nyugdíjprémiumot és a pluszpénzt az érdekképviseletek

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnöke, Gúr Nándor úgy gondolja, a nyugdíjkorrekciót kizárólag azért hajtották végre, hogy felzárkózzanak az inflációhoz.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A KSH legfrissebb adataiból megtudhattuk, a fogyasztói árak az összes háztartást figyelembe véve átlagosan 4,3 százalékkal, a nyugdíjas háztartások körében 3,9 százalékkal emelkedtek január és augusztus között az előző év azonos időszakához képest.

A nyugdíjkorrekció azt mutatja, hogy a nyugdíjak hogyan és miként térnek el az inflációtól. Az lenne a helyes, ha nem az elmaradásokat kellene mindig pótolni, hanem eredetileg, mindig év elején, amikor nyugdíjemelésre kerül sor, olyan mértékű nyugdíjemelések lennének, amelyek az évre vonatkozó infláció mértékét fedeznék – mondta Gúr Nándor az ATV Start című műsorában. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A NYUSZET elnöke hozzátette, az év elején három százalékos, majd jött a 0,6 százalékks nyugdíjemelés. Látható volt, hogy 4,5-5 százalék lesz az infláció, jelenleg 4,3 százaléknál tart az infláció mértéke, most egy 0,7 százalékos nyugdíjemelésre kerül sor. Egy átlagnyugdíjas, 150 ezer forintos nyugdíjjal, éves viszonylatban 12-13 ezer forintos emelést kap.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.