Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Józsefváros: 10 ezer forint támogatás jár az oltásért

Józsefváros kerületi közgyűlése úgy döntött, az önkormányzat 10 ezer forintos támogatást ad azoknak a rászorulóknak, akik beoltatják magukat koronavírus ellen.

Fotó: Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens oltáshoz készíti elõ AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, koronavírus elleni vakcinája harmadik, emlékeztetõ adagját a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. szeptember 9-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Budapest nyolcadik kerületének önkormányzata a 2021. szeptember 9-i rendkívüli ülésén határozott arról, hogy egészségvédelmi támogatásban részesítik azokat, akik 2021. december 31-ig beoltatják magukat a koronavírus elleni oltás mindkét dózisával (Janssen-vakcina esetén csak eggyel), függetlenül attól, hogy az oltás a rendelet elfogadása előtt vagy után történt.

Rászorulónak számítanak azok, akiknek a családjukban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz 71 250 forintot – írja a Napi.hu a kerület honlapján megjelentekre hivatkozva.

A támogatás további feltétele, hogy minden felnőtt családtagnak kell rendelkeznie oltással, kivéve annak, aki orvosi igazolással rendelkezik arról, hogy nem oltható.

Az igénylés benyújtásának határideje 2022. január 15-e, az igényléshez be kell mutatni az oltási igazolásokat is. A rendelet után beoltott támogatásban részesülők között 5 fő részére bruttó 150 ezer forintot sorsol ki az Önkormányzat 2022 elején.