Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

41 ember vesztette életét, miután kigyulladt egy túlzsúfolt börtönrészleg Indonéziában

Tragikus és szörnyű katasztrófa történt az indonéz Banten tartományban a szerda reggeli órákban helyi beszámolók szerint.

...svg content...Börtöntûzben elhunyt rabok maradványai mûanyagzsákokban egy halottasházban az indonéz fõvárostól húsz kilométerre található Tangerangban 2021. szeptember 8-án. A tûz a túlzsúfolt helyi börtön egyik épületében pusztított, ahol kábítószer-kereskedelem miatt elítélt rabokat tartottak fogva. Az intézményben 41 holttestet találtak a lángok eloltása után. MTI/AP
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A különböző hírügynökségi beszámolók alapján a Channel News Asia ugyanis arról ír, hogy a tartomány egyik börtönében tűz ütött ki, ráadásul az egyik olyan blokkban, ahol jóval több rabot szállásoltak el a megengedettnél.

Ennek pedig az lett az eredménye, hogy 41 ember életét vesztette, valamint legalább 80-an megsérültek, nyolcan súlyosan, míg hetvenketten könnyebb sérüléseket szenvedtek – számolt be róla az AFP hírügynökségnek Fadil Imran rendőrfőnök. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Helyi hatósági beszámolók szerint a tűz helyi idő szerint hajnal 1-2 magasságában üthetett ki a Tangerang börtön C blokkjában, amelyet már azóta sikerült eloltani a tűzoltóknak. Mint fogalmaztak, a tűz oka egyelőre ismeretlen, ezért vizsgálatot indítottak.

A blokkban egyébként főként kábítószerrel kapcsolatos visszaéléseket elkövetőket tartottak, amelynek 122 fős kapacitása volt. Egy miniszteri szóvivő ugyan nem közölte, mennyire, de megerősítette, hogy több rabot tartottak ennél a blokkban.

A kormány szeptemberi adatai szerint azonban a Tangerang 300 százalékos kapacitással működik, ugyanis mindössze 600 rabot lehetne a börtönben tartani, mégis legalább 2000-en raboskodnak az intézményben.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.