Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

5 év börtönbüntetést kapott egy férfi, amiért szétterjesztette a koronavírust

Öt év börtönbüntetéssel szankcionálta a vietnámi ügyészség azt a férfit, aki megszegte a karanténszabályokat, és szabadon terjesztette a koronavírust.

Twenty20
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A 28 éves Le Van Trit a vietnámi Ca Mau provincia Népi Bírósága gyorsított eljárásban, egynapos tárgyalás után találta bűnösnek – írta a News24 hírportál.

Vietnám a világ egyik legsikeresebb országa a koronavírus-járvány kezelésének tekintetében – köszönhetően a tömeges teszteléseknek, az agresszív nyomkövetésnek és kontaktkutatásnak, illetve a szigorú határzárnak, valamint a karantén intézkedéseknek, az ország eddig ígéretesen teljesített. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A szabályok továbbra is érvényesek, ezt pedig a férfi nem vette figyelembe, és úgy élte tovább az életét a fertőzést követően, mintha mi sem történt volna, ami nem lett volna gond, ha közben nem adta volna át a kórokozót nyolc személynek, akik közül egy ember egy hónapig tartó küzdelem után elhunyt.

Le Van Tri egyébként éppen Ho Si Minh-városból tartott hazafelé a tartományba annak ellenére, hogy elkapta a koronavírust, így 21 napot kötelező karanténban kellett volna töltenie.

A férfit végül 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, míg további két embert hasonló vétségért 18 hónap és 2 év felfüggesztett fogházbüntetéssel szankcionáltak, fellebbezés lehetősége nélkül.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.