Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,709 $

Rohamosan drágul a készpénzfelvétel

A díjmentes készpénzfelvétel bevezetésekor az átlagfizetéshez díjmentesen lehetett hozzájutni, ma az éves költség akár a 40 ezer forintot is elérheti.

Fotó: Unsplash/Eduardo Soares
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A „pénzügyi rezsicsökkentés” szabályait 2013-ban fogadta el a parlament, amely tartalmazta azt is, hogy a következő év februárjától vehető fel legfeljebb két részletben 150 ezer forint egyéb költségek nélkül. 

A bérek kifizetésére szolgáló munkáltatói pénztárak bezárásakor kijelentették, hogy senkinek sem kerülhet plusz költségébe, hogy hozzájuthasson a fizetéséhez. A közalkalmazotti pénztárakat 1998-ban szüntették meg, akkor vezették be a kötelező bankszámlanyitást, de még kedvezményekkel, ellentételezésekkel – írja az azenpenzem.hu. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

A KSH adatai szerint a nettó átlagkereset 2013-ban 151 118 forint volt, ami azt jelentette, hogy ez majdnem megegyezett azzal az összeggel, amelyet díjmentesen lehetett felvenni ATM-ből. A nettó bér 2020-ra már 268 ezer forintra, míg 2021 elejére 284 ezer forintra emelkedett, ezzel szemben az automatából ingyenesen kivehető összes értéke nem változott. 

Ha valaki a jelenlegi átlagbért ATM-ből szeretné felvenni, nagyjából 3 ezer forintot kell fizetnie a portál számításai szerint. Ez az összeg megközelíti az évi 40 ezer forintot. Ehhez pedig még hozzá kell számolni a számlavezetési díjat és a kártyáért fizetendő összeget.

Ismét az MNB nevében próbálkoznak a csalók

A telefonszámokat klónozva aztán az MNB ügyintézőinek adják ki magukat, hogy ily módon húzzák csőbe a gyanútlan áldozatokat.

Óriási szívességet tett a Kisvárda az Újpestnek a Puskás Akadémia ellen

A Kisvárda nem tudta kihasználni a lehetőséget, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, amivel nem kis szívességet tettek az Újpestnek.