Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
370,17 Ft
Euró
397,06 Ft
Font
471,45 Ft
Bitcoin
67,089 $

Három lakásba próbált betörni öt férfi, már kattant a kezükön a bilincs

Nem csak Budapesten, de Szombathelyen is megpróbálkoztak a betöréssel, végül egy alkalommal jártak csak sikerrel.

...svg content...Fotó: police.hu
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrség közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást indított öt férfivel szemben, akik augusztus és szeptember között Budapesten és Szombathelyen próbáltak meg több lakásba is betörni.

Az öt férfit két alkalommal megzavarták a lakók, így meghiúsult a betörés, egy angyalföldi lakásban azonban sikerült a bűncselekményük. Soron kívül Orbán Viktor kiemelkedő válaszra készül Brüsszelnek a gigantikus büntetés után

A betörők az áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat, hárman pedig elterelték a sértett figyelmét, a lakásba pedig bejutottak, ahol 800 ezer forintot, két karórát és három aranygyűrűt zsákoltak.

A szombathelyi betörési kísérlet viszont az utolsónak bizonyult a számukra, ugyanis a III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a BRFK-s és szombathelyi kollegákkal szeptember 1-jén elfogták őket a helyszín közelében.

Mint a rendőrség írja, a feltételezett elkövetőktől álkulcsokat, betöréshez használt tárgyakat, valamint bűncselekményből származó aranyékszereket foglaltak le.

Az öt férfi ellen lopás bűntettének kísérlete miatt indítottak eljárást, négyüket ezenfelül lopás vétség kísérletével, hármukat pedig csalás bűntettével is vádolják.