Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,063 $

Több kilométeres területen került olaj az Atlanti-óceánba az Ida pusztítása után

A szivárgás oka egyelőre még ismeretlen, de vélhetően egy houstoni energetikai cég vízalatti csővezetéke sérülhetett meg.

A Joe Biden amerikai elnököt szállító helikopter fedélzetéről készített kép a Louisiana állambeli Laffite település árvízben álló házairól 2021. szeptember 3-án, a trópusi viharrá enyhült Ida hurrikán elvonulása után. Több mint húsz ember életét vesztette New York, New Jersey és Pennsylvania államokban a szokatlanul heves esőzések miatt. MTI/AP/Pool/Jonathan Ernst
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Egy búvárcsapat próbálja meg megkeresni egy olajfolt forrását a Mexikói-öbölben az Ida-hurrikán elvonulta után az Egyesült Államok parti őrsége. Szóvivőjük, John Edwards hadnagy a Sky News szerint arról beszélt, hogy a forrás egy, a Talon Energy nevű cég által fektetett vízalatti olajvezeték lehet.

A houstoni cég megerősítette, hogy felkérték a Clean Gulf Associates nevű olajszivárgásokkal foglalkozó nonprofit szervezetet, hogy segítsenek a szennyezés tisztításában, de a felelősséget nem vállalták. Három hajót küldtek ki, amelyek a szivárgás okát hivatottak felkutatni, írták közleményükben. Soron kívül Egyre nagyobb szerepet játszik a közösségi média az álláskeresésben

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) csütörtökön közölte, egy megfigyelő repülőjüket kiküldték a hurrikán által legsúlyosabban sújtott louisianai területre. Az egyik terület, amit felderítettek, egy olajfinomító volt, ahonnan szintén szivárgást jelentettek.

Az Ida-hurrikán halálos áldozatainak száma elérte a 64-et, köztük négyen Louisianában szén-monoxid mérgezést szenvedtek, míg ketten akkor haltak meg, amikor az autópálya, amelyen utaztak, összeomlott. Joe Biden amerikai elnök szombaton Louisianába utazott, kedden pedig New Jersey katasztrófa sújtotta területeire utazik.

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.