Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Immunológus: tízszer több oltatlan van a kórházakban, mint ahány oltott

Az ELTE Természettudományi Karának dékánja jó ötletnek tartja az amerikai felsőoktatási intézmények azon döntését, miszerint kötelezővé tették a campusokon a koronavírus elleni védőoltás meglétét.

MTI/Balázs Attila
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Kacskovics Imre az ATV-nek adott interjújában elmondta, a fertőzöttek számának növekedése több faktorból áll össze. Megkezdődtek például a tömegrendezvények, visszatértek a külföldi szabadságukról az emberek, ezért – mint mondta –, bár keveset tudunk a vírusról, azt látni, hogy az őszi, hűvösebb idő a vírusnak kedvez.

A szakember hozzátette, ennek ellent mond, hogy Nagy-Britanniában például nyár közepén kezdődött meg a negyedik hullám. Kacskovics szerint egyrészt jó, hogy később ér el minket a negyedik hullám, mert jobban fel tudunk készülni rá, másfelől viszont a saját védelmünk csökkenhet, ezért is nehéz kiszámolni, mekkora lehet a negyedik hullám: Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Most már látszik az adatokból, hogy tízszer annyi beoltatlan kerül kórházba, mint beoltott. A kórházba kerültek 90 százaléka egyszer sem vette fel az oltást.”

Kacskovics főként azoknak ajánlja a harmadik dózis vakcina felvételét, akiknél nem alakult ki elegendő mennyiségű antitest a szervezetükben, például az időseknél.

Azok, akik egészségesek és nem veszik fel az oltást, gátolják a világ és Magyarország fejlődését és újra visszaállását, arra a normálnak tartott útra, ami két évvel ezelőtt volt” – magyarázta az immunológus.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.