Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,780 $

Már 26 egyetemen jelentkezhetnek hiánypótló képzésre a fiatalok

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőfokú képzésekkel ösztönzi az innovációs szakemberek utánpótlás-nevelését, illetve vállalkozóvá avanzsálását.

...svg content...Twenty20
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az első országos egyetemi startup képzést, a Hungarian Startup University Programot (HSUP) már a tavalyi bemutatkozó tanévben közel 2100 hallgató választotta.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Pannon Egyetem kutatási és innovációs menedzserképzéseinek eddigi két évfolyamán közel százan szereztek a munkaerőpiacon jól hasznosítható diplomát. Szeptembertől mindkét képzési forma újra elindul, a HSUP jelenleg már 26 egyetemen érhető el – olvasható a Pénzcentrum beszámolójában. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

A HSUP célja, hogy már az egyetemen felkeltse a fiatalok érdeklődését a megoldásközpontú gondolkodásmód és a vállalkozás világa iránt.

Gulyás Tibor, az ITM innovációért felelős helyettes államtitkára a következőképpen nyilatkozott a jelenlegi helyzetről: 

„A hazai innovációs rendszer megújításának egyik legfontosabb célja, hogy az egyetemi, kutatóhálózati tudásközpontok és a vállalatok szoros együttműködésén alapuló kutatás-fejlesztési eredmények a gyakorlatban jobban hasznosuljanak.”

Speciálisan képzett szakemberekre van szükség a megoldásközpontú gondolkodásból született ötletek végigmenedzseléséhez. Azon dolgozunk, hogy a magyar kutatók felismeréseiből, elképzeléseiből előbb szabadalom, majd keresett termék vagy szolgáltatás válhasson. Az elmúlt években sikeresen elindított, idén szeptembertől folytatódó egyetemi szintű szakirányú továbbképzéseken elsajátítható képességeket, piaci alapú kompetenciákat a vállalati és az állami szféra is egyre inkább elismeri.”

Deutsch Tamás: Magyar Péter nagyon nem az, akinek látszik

Deutsch Tamás reagált Magyar Péter bejelentésére, miszerint továbbra sem mond le mentelmi jogáról.