Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,309 $

Az atomenergiának is fontos szerepe lehet a klímavédelem szempontjából

Eduard Heger szlovák kormányfő az alpbachi nemzetközi fórumon az atomenergia előnyei mellett érvelt.

Szakemberek a Paksi Atomerőmű négyes reaktoránál 2019. június 25-én. MTI/Sóki Tamás
Greenbox

Nagy Noel

Szerkesztő

A miniszterelnök szerint ugyanis egy stabil, megbízható energiaforrásnak tekinthető az atomenergia, amely tartós megoldást jelenthet a klímavédelem és a károsanyag-kibocsátás mérséklése szempontjából – idézte a Világgazdaság.

Heger bejelentette, hogy Szlovákia 2023-ig teljesen kivonja energiaforrásai közül a szénből nyert energiát, ekkorra már a mohi atomerőmű is el fog készülni. A kormányfő úgy véli, ettől akár energiaexportőrök is lehetnek, annyi áramot fog tudni termelni. Soron kívül Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Az uniós energiapolitikai kérdésekre koncentráló konferencia során a szlovák kormányfő kifejtette, hogy ugyan a megújuló energiaforrások továbbra is nagyon fontosak, még nem jöttünk rá pontosan, hogyan lehet nagyobb hatásfokot elérni velük.

Ezzel szemben az atomenergia egy megbízható energiaforrás, amelyet több évtizednyi tapasztalat is megmutat – magyarázta. Heger szerint ugyanis a klímavédelem terén is a reális és megvalósítható megoldásokra kell koncentrálni.

Az atomerőműveknél elsősorban a biztonsági kérdések szoktak aggodalomként felmerülni, mindenkinek a hideg futkos a hátán a csernobili vagy a fukusimai katasztrófától. Heger szerint azonban egy fejlett biztonsági rendszerrel és technológiával ezek bőven elkerülhetők.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.