Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,247 $

Egy hónapon belül elfogyhat az élelmiszer Afganisztánban, súlyos válság

Az ENSZ tisztségviselőjének tájékoztatása szerint még ebben a hónapban elfogyhat az élelmiszer Afganisztánban, ami egy még súlyosabb helyzetet idézhet elő.

...svg content...Fotó: Twitter/U.S. Army
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Azzal, hogy az Egyesült Államok és a szövetségesek kivonultak az országból, valamint a tálibok átvették a hatalmat, miközben ezrek hagyták ott az otthonaikat, nagyon súlyos válságba kerülhet Afganisztán, amit a tálibok képtelenek lesznek kezelni.

A Sky jelentésében az olvasható, hogy az ENSZ helyi humanitárius koordinátora, Ramiz Alakbarov szerint az ország lakosságának körülbelül egyharmada veszélyhelyzeti, vagy válságos szintű élelmiszerhiánnyal küzd. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Noha az ENSZ a világélelmezési programjának keretén belül az elmúlt hetekben több tízezer embernek biztosított élelmiszert, kezdenek abból kifogyni. Ahogyan a szakember fogalmazott. Gyorsan közeleg a szűkös téli időszak, és az élelmiszerkészletek szeptember végére, azaz egy hónapon belül elfogynak.

A táliboknak most egy olyan országot kell vezetniük, amely nagymértékben függ a nemzetközi segélyektől, és igen komoly gazdasági válság kellős közepén vannak, miközben vadásznak az emberekre, és az utcákon végeznek ki embereket.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.