Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,26 Ft
Euró
385,96 Ft
Font
449,43 Ft
Bitcoin
63,684 $

Közel négyszázan jelentkeztek katonai szolgálatra egyetemi pluszpontokért cserébe

Úgy tűnik, bevált a Magyar Honvédség akciója, melynek keretében 32 pluszpontot kaphatnak azok a felvételizők, akik teljesítenek katonai szolgálatot.

...svg content...MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Benkő Tibor, honvédelmi miniszter bejelentése szerint a jövőben pluszpontokat kaphatnak azok, akik az egyetem előtt fél- vagy egy évet a honvédségnél szolgálnak. Hat hónapért 32, egy évért 64 ponttal gazdagodhatnak a felvételiző diákok.

Az ATV Híradója megkereste Légrádi Tamást, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnökét, aki elmondta, szerinte nehéz a nyelvvizsgákat összehasonlítani a honvédséggel, bár esetükben 28 pluszpont jár a felvételin: Soron kívül Jön a várva várt Ferencváros-Paks Magyar Kupa döntő, élőben adja a tv

„Azt ugyanakkor biztosnak gondolom, hogy a nyelvtudás nagyon fontos a mai fiatalság számára, amit feltétlenül pluszponttal kell honorálni.”

Aránytalanul magasnak tartjuk azt a pontot, ami egy olyan egyetem előtti önkéntes katonaságért jár, ami irreleváns tudással, képességekkel és tapasztalattal ruházza fel a diákokat” – mondta Schermann Fruzsina, az ADOM Diákmozgalom szóvivője.

Hozzátette: az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyekről is csak a releváns tárgyak eredményeit szokták beszámítani a felvételibe, „így nem értjük ez miért ér ilyen sok pontot. Ez lényegében pluszpontokért egy lopakodó sorkatonai szolgálat”.

Az ellenzéki politikusok szerint Benkő Tibor bejelentése azt sugallja, hogy a Magyar Honvédségnél komoly problémák vannak, amelyeket diákokkal szeretnének orvosolni, az ITM azonban hangsúlyozta, kizárólag a fiatalok támogatása céljából indították el új szolgálati formaként az önkéntes katonai szolgálatot.

Mely rétegeknek reális cél, hogy havi 600 ezer forintos nyugdíjuk legyen?

Gyakran hallani, hogy az időskori jövedelem jelentős mértékben növelhető a kitartó nyugdíj-előtakarékosság segítségével. De hogy néz ez ki a gyakorlatban? Van más lehetőség is?

Zinedine Zidane 51 évesen is zseni a pályán (videó)

Ebből is látszik, hogy Zinedine Zidane ideje korán vonult vissza, aki még 51 évesen is fitt, és látványos dolgokra képes a labdával.