Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,36 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,50 Ft
Bitcoin
64,278 $

Alkatrészhiány miatt áll le a termelés a kecskeméti Mercedes üzemében

Idén már negyedszerre szünetel a gyártás a kecskeméti üzemben.

Fotó: Unsplash/Samuele Errico Piccarini
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő
TÉMÁK

A félvezető áramkör alkatrészek hiánya miatt leáll a termelés a Mercedes-Benz kecskeméti üzemében – írja a Telex az MTI-re hivatkozva.

Nemcsak a kecskeméti gyár áll le azonban, hanem a rastatti üzem is jövő héttől kezdve. A héten a brémai üzemben, illetve a singelfingen gyár egyes részlegein is leállították a termelést. Soron kívül Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Arra a kérdésre, hogy az üzemleállás hány embert érint, a vállalat nem válaszolt. Brémában 12 ezer, Rastattban 6500, Kecskemétben 4700, Singelfingenben pedig 25 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak.

Alkatrészhiány miatt az említett négy telephelyen az elmúlt hónapokban már történtek leállások, Kecskeméten például januárban és áprilisban, illetve július végétől négy héten keresztül szünetelt a gyártás. 

Nagy Márton szerint Magyarország az űripar egyik meghatározó szereplője lehet

A nemzetgazdasági miniszter szerint minden adott ehhez.

Erik ten Hag visszavágott José Mourinho megjegyzései után

Mourinho félig viccelődve azt mondta, soha nem kapott olyan szintű "támogatást", mint amilyet a holland élvez a Manchester Unitednél, most pedig ten Hag is reagált.

Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Vannak, akik szigorúbban büntetnék az állatkínzókat, de a törvény ezt nem mindig teszi lehetővé különböző enyhítő körülmények figyelembevétele okán.