Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kúsznak felfelé az árak, már a hentesnél is csak feleannyi hús fogy

A magyar hentesek szerint is jelentősen megcsappant a kereslet a hústermékek iránt, mivel a vásárlók érzik a drágulást, sőt, a nyugdíjasok lassacskán már azt sem engedhetik meg maguknak, hogy húst tegyenek az asztalra.

...svg content...Fotó: Unsplash/Iñigo De la Maza
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ATV Híradó készített riportot a húsiparról, és az egyre csak növekvő árakról, az elhangzottak alapján azonban nem túl rózsás a helyzet. Egy salgótarjáni férfi például arról panaszkodott az ATV Híradójának, hogy rövidesen elérjük azt a szintet, ahol egy ebédnél már luxusnak számít a hús az asztalon.

Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke úgy látja, az elmúlt pár évben jelentős mozgás volt a húsok árában: 2019-ben 50 százalékkal emelkedett a sertéshús ára, míg a következő évben 30 százalékos árcsökkenés volt tapasztalható. Idén azonban egy lassú, ám folyamatos árnövekedésnek lehettünk tanúi. Soron kívül Küszöbön az új gázszerződés Törökországgal – Szijjártó Isztambulban tárgyal

„Mondok egy fiatalembert, járt hozzánk rendszeresen, naponta, sertés apró húst kért darálva, vitt egy időben fél kilót, 40 dekagrammot, most azonban már csak 10-20 dekákat visz”

– mondta az ATV Híradónak Tóth Simon, hentes.

Éder Tamás szerint a drágulás egyik legfőbb oka a német húsipari piacon bekövetkezett áremelkedés, hiszen ha ott változás történik az árakban, az a Magyarországon lévő hústermékeken is éreztetni fogja hatását.