Kúsznak felfelé az árak, már a hentesnél is csak feleannyi hús fogy
A magyar hentesek szerint is jelentősen megcsappant a kereslet a hústermékek iránt, mivel a vásárlók érzik a drágulást, sőt, a nyugdíjasok lassacskán már azt sem engedhetik meg maguknak, hogy húst tegyenek az asztalra.
Az ATV Híradó készített riportot a húsiparról, és az egyre csak növekvő árakról, az elhangzottak alapján azonban nem túl rózsás a helyzet. Egy salgótarjáni férfi például arról panaszkodott az ATV Híradójának, hogy rövidesen elérjük azt a szintet, ahol egy ebédnél már luxusnak számít a hús az asztalon.
Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke úgy látja, az elmúlt pár évben jelentős mozgás volt a húsok árában: 2019-ben 50 százalékkal emelkedett a sertéshús ára, míg a következő évben 30 százalékos árcsökkenés volt tapasztalható. Idén azonban egy lassú, ám folyamatos árnövekedésnek lehettünk tanúi.
Éder Tamás szerint a drágulás egyik legfőbb oka a német húsipari piacon bekövetkezett áremelkedés, hiszen ha ott változás történik az árakban, az a Magyarországon lévő hústermékeken is éreztetni fogja hatását.