18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

Egy anya felidézte a szívszorító pillanatot, amikor kisgyermekét eltaposták a kabuli repülőtéren

Egy összetört szívű anya felidézte a „tiszta rémületet”, amikor 2 éves kislányát halálra taposta az afganisztáni Kabul repülőterén a tálibok elnyomó uralma elől menekülni próbáló emberek tömege.

Fotó: Twitter/@Afghanistan_55
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

„Vérzik a szívem. Olyan volt, mintha megfulladnál, és megpróbálnád a gyermekedet a víz fölött tartani”

– mondta a kislány édesanyja, egy kabuli amerikai szervezet volt alkalmazottja a New York Timesnak.

A nő elmondta, hogy családja – a férje, a 2 éves kislány, három testvér és egy unokatestvér – éppen egy repülőjáratot próbált elérni az országból a Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtérről, amikor a tömeg a kapuk felé özönlött. Megpróbálta megkeresni a lányát, de már élettelenül talált rá, miután a tömeg eltaposta. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

„Tiszta rémületet éreztem. Nem tudtam megmenteni őt”

– mondta a Timesnak.

Elmondta, hogy lánya „bátor” maradt az országban uralkodó káosz alatt. Amikor lövések dördültek a szomszédságukban, azt mondta a kisgyermeknek, hogy azok petárdák. Az anya azt mondta, a család nem tervezi, hogy visszatérjen a repülőtérre.

„Inkább itthon halok meg méltóságteljesen, mint hogy ilyen méltatlan módon haljak meg”

– mondta a lapnak.

A Sky News globális tudósítója, Stuart Ramsay a Hamid Karzai nemzetközi repülőtér előtt tartózkodott – ahol azt látta, hogy a bejutni próbáló, csalódott tömeg igyekezete káoszba fulladt.

„A sor elején az embereket halálra zúzták”

– írta.

Az erőszak nyomán elkezdték kihúzni az embereket a tömegből, a sebesülteket pedig orvosok látták el. A jelentés szerint megfigyelték azt is, hogy fehér takarókat terítettek a holttestekre.

Az amerikai nagykövetség szombaton közölte, hogy az Afganisztánban tartózkodó amerikai állampolgároknak távol kell maradniuk a kabuli repülőtértől, az egyetlen kijárattól, „a kapukon kívüli potenciális biztonsági fenyegetések miatt”.

A tanács közvetlenül ellentmondott Biden elnök pénteki kijelentésének, miszerint az amerikaiak szabadon mehetnek a repülőtérre. Legalább egy tucat ember vesztette életét a kabuli reptéri káoszban, a múlt héten látott nyugtalanító felvételeken emberek zuhantak a halálba, miközben a felszálló amerikai katonai repülőgépekbe kapaszkodtak.

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.