Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,02 Ft
Euró
390,49 Ft
Font
456,94 Ft
Bitcoin
57,666 $

Szombaton és vasárnap kánikulában, hétfőtől kora őszi időjárásban lehet részünk

A hosszú hétvége intenzív hőhullámmal érhet véget, hétfőre akár 10 fokkal is lehűlhet a levegő napközben.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szombaton kezdetben lehetnek vastagabb felhősávok az alacsonyabb szinteken akár nagyobb területen is, majd a réteges felhőzet a délelőtt folyamán mindenütt oszladozik, szakadozik, és döntően napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Délután elsősorban az északkeleti tájakon helyenként zápor, zivatar előfordulhat. A légmozgás jobbára gyenge vagy mérsékelt marad – írt az OMSZ.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható. Késő estére általában 13 és 21 fok közé hűl le a levegő. Soron kívül Az eladóknak és a vásárlóknak sem jött be az Aldi újítása

Este általában gyengén felhős vagy derült idő lesz, helyenként azonban ismét képződhet rétegfelhőzet. Csapadék nem várható. A légmozgás jobbára gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalra általában 11 és 18 fok közé hűl le a levegő, de a derült, hidegre érzékeny tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is várhatók.

Vasárnap a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Néhol előfordulhat zápor, nyugaton esetleg egy-egy zivatar. Estétől, éjszakától érkezhet vastagabb felhőzet északnyugat felől, akkor már több helyen lehet csapadék az Észak-Dunántúlon. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A délutáni órákban 27, 31 fokot mérhetnek.

Hétfőne egy hidegfront változó vastagságú, szakadozott felhőzete vonulhat északnyugatról délkelet felé. Hosszabb-rövidebb napos periódusok előtte is, mögötte is lehetnek. Reggel, délelőtt főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínű záporeső, zivatar, délután, este a szakadozott, változó intenzitású csapadéksáv kelet, délkelet felé húzódik.

Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. Zivatarok környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A minimum-hőmérséklet 9 és 19, a maximum 22 és 34 fok között valószínű, a napközben csapadékos részeken mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Sorra ürülnek ki az óriásgyárak, miután az Apple elviszi a gyártás egy részét Kínából

Döbbenetes látványt nyújt a Foxconn egykor 50 ezer munkavállalót foglalkoztató elhagyatott létesítménye.

Szigorított a kormány a testnevelés óra alóli felmentéseken

A parlament elfogadta a közoktatási szabályokat érintő törvénymódosításokat, amelyek új szabályokat vezetnek be a testnevelési órák alóli felmentések kapcsán.