Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,31 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,23 Ft
Bitcoin
57,017 $

Horvátországban nagy a baj, a jövő héten már a vörös zónába kerülhet

A koronavírus ismét felütötte fejét az országban, a jelenlegi narancssárga besorolást rövidesen a piros válthatja.

Fotó: Flickr/y.becart
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) csütörtöki jelentése szerint a horvát tengermellék továbbra is kockázatos, narancssárga besorolás alá esik, de a növekvő esetszámok miatt a jövő héttől várhatóan Zágrábbal együtt átkerül a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára.

Sajtóhírek szerint a turisták már elkezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat – írja az MTI. Péntekre sikerült beoltani az országban a felnőtt lakosság felét, de Horvátország még így is elmarad az európai átlagtól; csak Bulgáriában, Romániában és Lettországban oltottak be kevesebb embert a koronavírus ellen. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Vili Beros horvát egészségügyi miniszter szerint jelenleg az oltatlanok járványa zajlik az országban. Ezt mutatja az újonnan fertőzöttek, a kórházban kezelt betegek és az elhunytak összetétele. Június vége óta a fertőzöttek 85 százaléka, a kórházban kezelt betegek 87 százaléka, míg a koronavírus-járvány következtében elhunytak nyolcvan százaléka nem volt beoltva – mondta.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.