Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,29 Ft
Euró
386,77 Ft
Font
450,08 Ft
Bitcoin
62,935 $

Egy ember már életét vesztette a francia erdőtűzben

A francia Riviéra közelében hétfő éjjel óta tomboló tűzvésznek szerdán megtalálták az első halálos áldozatát, miközben már ezernél is több tűzoltó küzd a lángok ellen.

Erdőtűz pusztít a dél-franciaországi Saint-Tropez üdülővároshoz közeli Le Luc település közelében 2021. augusztus 17-én. A Franciaország délkeleti részén tomboló erdőtüzek már 2800 hektárnyi területet elpusztítottak. MTI/AP/Daniel Cole
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Továbbra sem sikerült irányításuk alá vonni a francia Riviéra közelében harmadik napja tomboló erdőtüzet a hatóságoknak, sőt, szerdán az első halálos áldozatot is megtalálták, jelentette helyi beszámolók alapján az AP.

Az áldozatot, akinek Grimaud városa környéki házát elpusztította a tűz, szomszédja találta meg. A halál pontos oka és az áldozat hivatalos azonosítása céljából nyomozás indult, egy helyi lap szerint egy férfiről van szó. Soron kívül 24 ember került kórházba, miután rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Legalább 27 embert, köztük öt tűzoltót kisebb égési sérülésekkel vagy füstmérgezéssel szállítottak kórházba és több mint 7000 embert telepítettek át ideiglenes menedékre. Legalább 1100 tűzoltó küzd jelenleg a hétfő éjjel fellángolt tűz elfojtása érdekében.

Emmanuel Macron elnök, aki a közelben nyaralt, kedden meglátogatta a területet és itt éltette a tűzoltók munkáját. Szerdára az időjósok ismét forró és száraz időjárást vetítettek elő, az elmúlt napokban többször is elérte a hőmérő higanyszála a 40 fokot.

Görögországban, Athén közelében mindeközben ismét lángra kapott az erdő, ott harmadik napja pusztítja a tűz a fenyveseket. Bár a mediterrán területeken nem szokatlanok a forró nyarak, tudósok szerint kevés kétség van afelől, hogy a klímaváltozás és a fosszilis energiahordozók égetése súlyosan hozzájárul az egyre hevesebb hőhullámok, aszályok és erdőtüzek kialakulásához.