Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,83 Ft
Bitcoin
63,833 $

Eredményes napot zártak a rendőrök, a Dunántúlon és az Alföldön is illegális bevándorlókra bukkantak

Bács-Kiskun megyében egy magyar származású embercsempészt is előállítottak.

Fotó: Facebook/Magyar Rendőrség
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások augusztus 12-én, este hat óra előtt néhány perccel 36 külföldi állampolgárt tartóztattak fel Nagybaracska közigazgatási területén – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság police.hu oldalon megjelent közleményében.

A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Mindeközben a járőrök egy magyar rendszámú személygépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 126. kilométerszelvényében, Abda térségében augusztus 12-én este nyolc óra előtt néhány perccel – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A járművel közlekedő magyar sofőrön kívül az autóban négy – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások a járművezetőt, valamint az utasokat elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális bevándorlókat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A magyar sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.