Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,133 $

Vigh Melinda világbajnoki ezüstérmes paramászó lezuhant egy hegyről és életét vesztette

A borzasztó tragédiáról a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség számolt be egy közleményben.

Fotó: Unsplash/Mike Labrum
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Facebook-oldalukon közzétett bejegyzésben arról számoltak be, hogy a Bajor Vöröskereszt berchtesgadeni kerületi egyesülete részletezte a tragikus baleset körülményeit, amely szombat délelőtt történt.

Azt írták, a ramsaui hegyimentők 9:45-kor kapták a riasztást, hogy valaki a Watzman-keresztezés közben a Watzmann-gerincről a keleti falba zuhant. Soron kívül Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait a magyar és a török versenyhatóság

Az elsődleges információk szerint a nő egyedül volt, és a Mittelspitze (2713 m) és a Südspitze (2712 m) között, a meteorológiai mérőállomás magasságában a ködben letévedt az útról, majd a keleti falba zuhant. A Schönau am Königseeben élő 39 éves magyar nő nem élte túl a 200 méteres zuhanást.

A traunsteini hegyimentő állomásról a „Christoph 14” nevű helikopter repült a helyszínre, ahol csörlővel a helyi hegyimentő szolgálat vezetőjét és egy kolléganőjét eresztették le, hogy biztosítsák a helyszínt, majd a mentőorvost tették le hasonló módszerrel – írták.

Sajnos az orvos már semmit sem tehetett a sérültért. A mentőorvost a helikopter visszaszállította a völgybe, a két hegyimentő pedig bevárta az érkező rendőrségi helikoptert, amellyel két rendőrségi hegyimentő érkezett, hogy az áldozat leszállítását megoldják.

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.