Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,078 $

Amfetaminnal, kokainnal és LSD-vel kereskedett egy budapesti fődíler

Éveken keresztül terítette a kábítószert az a fővárosi férfi, akit nemrég őrizetbe vettek az egyenruhások.

Police.hu
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ugyeszseg.hu szerint a vádlott, egy 30 éves férfi 2016-tól 2019 szeptemberéig különféle kábítószerekkel – amfetaminnal, kokainnal, LSD-vel, pszilocinnal – kereskedett Budapesten.

A vádlott a kábítószereket VIII. kerületi lakásán tárolta és a fogyasztók által, telefonon, valamint internetes alkalmazásokon keresztül leadott rendelések alapján értékesítette. Soron kívül Megtalálták az állami gondozásból eltűnt 13 éves fiút

Az átadásokra szórakozóhelyeken, illetve előre egyeztetett módon más helyeken, így különösen a Népligetben, a Hősök terén, a Gellért téren, valamint a III. kerületben került sor.

A III. kerületi nyomozók 2019 szeptemberében ütöttek rajta a férfin, és tőle jelentős mennyiségű kábítószert, valamint készpénzt foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Emellett az ügyészség indítványozta pénzbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás alkalmazását is.

A törvény a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelmet 5-től 20 évig vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Kína megelőzné Amerikát a Marson

Kína már 2030-ban elindítaná a Tianwen-3 küldetést, hogy a Mars-minták Földre való visszajuttatásában megelőzzék az Egyesült Államokat.