Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

Rusvai szerint nem úszható meg a negyedik hullám, az oltatlanok aggódhatnak

Rusvai Miklós a TV2 vendége volt hétfő reggel, és elmondta, hogy miért nem számíthatunk nagyon súlyos következő hullámra, ugyanakkor az oltatlanoknak van miért aggódniuk.

Fotó: Somogyi Nóra asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. augusztus 8-án. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre inkább téma a negyedik hullám Magyarországon, ami még mindig nem következett be, de a szakértők azzal számolnak, hogy valószínűleg be fog következni, és az már nincs messze. Rusvait a Mokka stúdiójában kérdezték meg arról, hogy megúszható-e a következő járványhullám Magyarországon.

„Biztos, hogy nem úszható meg. A negyedik hullámtól, már bocsánat, nem kell félni.” A szakember elmondta, ugyan az oltottak is elkaphatják a vírust, nem kell attól tartaniuk, hogy nagy bajuk lesz. „Kicsit az immunrendszerük új lökést kap, erőteljes immunitásra tesznek szert, ráadásul hármasszintű immunitásra.”

„Tehát, aki oltott és immunis, annak nem kell félnie a negyedik hullámtól. Igen, mi vakcinázottak is nagy valószínűséggel fertőződni fogunk, de nem leszünk betegek. Aggódnia csak annak kell, aki nem immmunis, aki nincs oltva.”

Figyelem: az éjszakai vihar miatt a MÁV több fontos bejelentést is tett

Attól azonban nem kell tartani, hogy a negyedik hullámnak akkora ereje lesz, mint a tavaszi verziónak, amely sok áldozatot követelt. „Ez egészen biztos. Én úgy gondolom, talán már akkora sem lesz, főleg a halottak, lélegeztetőgépen lévők, kórházban ápoltak száma még a második hullámot, tehát az egy évvel ezelőtti őszi hullámot sem fogja elérni.”

„A fertőzöttek száma lehet, hogy igen, de a súlyos állapotba kerülőké nem.” – tette egyértelművé a szakember, még a negyedik járványhullám kialakulása előtt, ami azonban már úton lehet, de az oltatlanok azok, akiknek van mitől tartaniuk.

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.