Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,55 Ft
Euró
388,21 Ft
Font
452,80 Ft
Bitcoin
63,209 $

Beperelte a McDonald’sot egy nő, amiért a Big Mac miatt megszegte a böjtölési szabályokat

Egy orosz nő összesen ezer rubelnyi, vagyis négyezer forintnyi erkölcsi kártérítést követel az élelmiszerlánctól, mivel állítása szerint reklámjaival rávette őt arra, hogy húst fogyasszon.

Unsplash
Epic

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Xénia Ovcsinnyikova nagyböjt idején úgy döntött, felhagy a húsevéssel, a Big Mac reklámja azonban olyannyira csábítónak bizonyult, hogy be kellett térnie a McDonald’s egyik helyi éttermébe.

Az egy hónapja tartó böjt megszegéséért egyértelműen a gyorsétteremláncot tette felelőssé a nő – olvasható a Mirror napilap legfrissebb számában. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Ovcsinnyikova elmondása szerint az étteremlánc a fogyasztóvédelmi szabályokat is áthágta, mégpedig azzal, hogy nem vette figyelemmel a vallási érzéseit, és akkor reklámozta a hústermékeket, amikor a keresztények nem fogyaszthatják őket.

A moszkvai bíróság már megkapta a keresetet, ami összesen ezer rubelről szól, a nő erkölcsi kárra hivatkozva perelte be az élelmiszerláncot, ám a meghallgatás időpontját még nem tűzték ki.