Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,15 Ft
Euró
390,97 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
63,962 $

Egyelőre semmit sem tudni a szexuális felvilágosítás kapcsán a civil szervezetek regisztrációjáról

Állami nyilvántartásba kell regisztrálniuk azoknak a civil szervezeteknek, akik részt kívánnak venni az iskolai szexuális oktatásban.

Illusztráció/Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint szexuális propagandáról eddig sem volt szó, amikor felvilágosító órákat tartottak, egyetlen probléma velük, hogy nem kaptak hangsúlyos szerepet az oktatásban – olvasható az ATV riportjában.

Mostantól sokkal nehezebb lesz a gyerekeket megfelelő ismeretekhez juttatni, akikkel gyakran otthon sem beszélnek a szexualitást és nemiséget érintő témákról. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A PDSZ ügyvivője, Nagy Erzsébet elmondta, tudnak olyan biológiatanárokról és osztályfőnökökről is, akik eddig ugyan foglalkoztak a témával, de úgy érzik, hogy kerülniük kellene.

A szakszervezeti vezető hozzátette, a problémát az jelenti, hogy a melegellenesnek is nevezett pedofiltörvény megtiltja ugyan az LMBTQI-közösség népszerűsítését, az azonban nem egyértelmű, hogy mi számít pontosan népszerűsítésnek.

Mindeközben az Amnesty International Magyarország arra hívja fel a figyelmet, hogy az új törvény szerint azoknak a szervezeteknek, amelyek szexuális edukációval szeretnének foglalkozni az iskolákban, regisztrálniuk kell egy nyilvántartásba. Azonban hiába kezdődik hamarosan a tanév, erről egyelőre semmi többet nem lehet tudni.

Demeter Áron programvezető közölte, a törvény szerint majd Kásler Miklós és az EMMI fogja egy rendeletben előírni, hogyan és milyen feltételekkel kell majd regisztrálni, ez azonban a mai napig sem történt meg.