Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,31 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,23 Ft
Bitcoin
57,017 $

Az Oravax rövidesen megkezdi a szájon át alkalmazható koronavírus elleni készítményének klinikai vizsgálatait

Az Oravax felkészül a koronavírus elleni, szájon át alkalmazható készítményével kapcsolatos klinikai vizsgálatok megkezdésére, először Izraelben, később pedig további nemzetközi klinikai helyszíneken – áll a vállalat által kiadott közleményben.

Fotó: Oravax
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A közlemény hozzátette, hogy a vizsgálati protokollt az izraeli Tel-Avivban található Ichilov Kórház intézményi felülvizsgálati bizottsága (IRB) jóváhagyta, és most az izraeli egészségügyi minisztérium jóváhagyására vár. Az Oravax vírusszerű részecske (VLP) vakcináját a koronavírus variánsai, köztük a delta ellen is tesztelik majd.

„Vakcinánk különösen erős jelölt a fejlődő vírus ellen, mivel egyedülálló módon nem egy, hanem három fehérjét céloz meg. Mivel a delta és más variánsok világszerte kihívást jelentenek az egészségügy számára, az Oravax VLP technológiája még fontosabbnak bizonyulhat a koronavírus elleni küzdelemben” Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

– mondta Nadav Kidron, az Oramed vezérigazgatója.

A szájon át alkalmazható vakcina GMP-gyártása (Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) folyamatban van. Az orális VLP koronavírus elleni készítményt önálló vakcinaként, valamint a koronavírus ellen korábban már beoltott személyek számára emlékeztető vakcinaként történő felhasználásra fejlesztik ki.

Az Egészségügyi Világszervezet szakértői szerint mind az általános, mind a veszélyeztetett népességcsoportok esetében szükség lesz emlékeztető oltásokra. Siker esetén az orális vakcina hatalmas logisztikai, pénzügyi és környezeti előnyöket jelentene a több milliárd ember számára, akiknek csak el kellene fogyasztaniuk, különösen a világ azon részein, ahol az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés korlátozott – írja az Al Alabiya.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.