Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Ennyivel lendítheti előre Orbán Viktor ígérete a magyar gazdaságot

Stabil kilátással megerősítette pénteken Magyarország devizában fennálló hosszú lejáratú államadósság-kötelezettségének „BBB” szintű osztályzatát a Fitch Ratings.

MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A nemzetközi hitelminősítő a péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklásában kiemelte: a „BBB” szuverén besorolás tükrözi a magyar gazdaság erőteljes szerkezeti jelzőszámait és a beruházások táplálta stabil növekedést.

A Fitch szerint a minősítés mérlegeli másrészről a magas államadósságot és a korábbi unortodox szakpolitikai lépéseket is, valamint azt, hogy az utóbbi években romlottak a kormányzati jelzőszámok – írta az MTI.

A magyar államadós-osztályzat stabil kilátása ugyanakkor a Fitch azon várakozását tükrözi, hogy fenntartható lesz a magyar gazdaság kilábalási folyamata, és az enyhe mértékű költségvetési konszolidáció lehetővé teszi 2021-től az államadósság-ráta lassú csökkenését – hangsúlyozza a hitelminősítő.

A cég előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 6,5 százalékkal, 2022-2023-ban évi átlagban 4,8 százalékkal növekszik.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.