Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Az uniós források nélkül az adófizetőkre marad a 450 milliárdos fejlesztés költsége

Annak ellenére, hogy az uniós forrásokra nem számíthatunk, a kormány továbbra is kitart a fejlesztési tervei mellett, ez azonban azt jelenti, hogy az adófizetők pénzéből lesz kifizetve a tervezett, 450 milliárdos fejlesztési program.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ágostházy Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Portfóliónak adott interjújában reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy még idén ősszel megszületnek a megegyezések és megindul a programok uniós finanszírozása.
A Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervvel (HET), a visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatban azt mondta:

„Az idei költségvetésben 450 milliárd forintot biztosítottunk a programok megkezdésére, azaz nagyjából ennyit tervezünk idén felhasználni a helyreállítási terv kapcsán, de ez egy felülről nyitott keret. Ha jobban haladunk, akkor tudunk több finanszírozást biztosítani”. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Az Európai Unió a jogállami és a korrupciós kockázatok okán tartja vissza a támogatást, melyről Ágostházy azt mondta:

„A helyreállítási terv részeként megterveztünk nagyjából 5-7 olyan intézkedést, amelyek a korrupciós kockázatok további csökkentésére irányulnak. A magyarországi korrupcióellenes stratégia következetes végrehajtásában elkötelezettek vagyunk”.

Amennyiben sem a norvég, sem pedig az EU-s támogatás nem érkezik meg, úgy a tervezett programokat saját erőből kell finanszírozni, ezzel kapcsolatban az államtitkár úgy fogalmazott, szerinte „nincs pénzügyi kényszerhelyzetben az államháztartás, azaz a HET és az új programok elkezdéséhez idén szükséges mintegy 900 milliárd forintnyi forrást különösebb nehézség nélkül elő tudja finanszírozni”.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.

Vasárnap délután ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban

Miután az elmúlt időszakban Szoboszlai Dominik nem egyszer a kispadról állt be, nem lehet tudni, hogy Klopp a nagy rangadó idején milyen formában számít rá.