Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,06 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,20 Ft
Bitcoin
62,420 $

Banános dobozokban csempésztek át 9 milliárd forint értékű kokaint Romániába

Egy Bukarest mellett működő gyümölcslerakatban elhelyezett dobozokban több tízmillió euró értékű kábítószerre bukkant a rendőrség.

Twenty20
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Főtér hírportál értesülései szerint arról egyelőre nincsenek pontos információk, melyik országba szerették volna átcsempészni a fél tonna kokaint, amit az Ilfov megyei Chiajna nevű település zöldség- és gyümölcslerakatában találtak.

A hatóságok közleménye alapján Kolumbiából származhatott a drogszállítmány, és az egyik Európai Uniós tagállam közvetítésével, húsz tonna banánnal együtt érkezett meg Romániába. Soron kívül Késes támadás történt a bőnyi általános iskolában, egy fiatal lány szúrt

Az 503 kilogramm kokaint 35 banános dobozba rakták, az illegális rakomány piaci értéke 25 millió euró körül mozog.

A konstancai kikötőn keresztül érkezhetett meg az országba a szállítmány, ami a vámellenőrzések során sem akadt fenn a rendőrség szűrőjén. A tízkilós csomagokban szállított drog 98 százalékos tisztaságú, ezért valódi értéke elérheti akár az 50 millió eurót is.

Utoljára 2019-ben volt ekkora kokainfogás Romániában, akkor Szentgyörgy partjai mellett egy felborult csónakban leltek rá 1 tonna kokainra. A Fekete-tenger partvidékén egyébként gyakoriak a drogszállítmányok, főként Bulgáriából és Ukrajnából érkeznek különböző kábítószercsomagok az ország területére.

Egy év alatt megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma

Kutatók mutattak rá egy riasztó tendenciára: globálisan megfigyelhető volt, hogy egy év leforgása alatt szinte megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma.