Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,81 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
454,32 Ft
Bitcoin
64,329 $

Több száz embert kellett evakuálni Szardínián, miután tűz ütött ki a szigeten

Tűvész pusztít Szardínia szigetén, ami miatt több száz embert kellett evakuálni otthonukból.

Erdõtûz pusztít Oristano település közelében Szardínia szigetén 2021. július 25-én. Olaszország második legnagyobb szigetén mintegy ötezer hektárt pusztítottak el a lángok, több mint 1500 lakost kitelepítettek otthonukból a fenyegetõ lángok miatt. MTI/EPA-ANSA/Fabrizio Fois
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Vasárnap 400 embert evakuáltak Szardínia nyugati térségében a pusztító tűz miatt. Az előzetes becslések szerint körülbelül 5000 hektárt semmisítettek meg a lángok Montiferru közelében. Cuglieriből és Sennariolóból evakuálták az embereket, ám a Cuglieriből kitelepített 200 emberből 100 lakos szerencsére már vasárnap visszatérhetett otthonába.

A tűz oltásában és a mentési munkálatokban összesen 7500 ember vesz részt, a lángokat repülőgépek és helikopterek segítségével oltják, de a tűzoltók munkáját nehezíti az erős szél. A mezőgazdaságot jelentős károk érték, legelők, erdők és állatok vesztek oda a tűzben. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

Az MTI szerint az olasz kormány vasárnap segítséget kért a szomszédos országoktól. Luigi di Maio olasz külügyminiszter Facebookon azt írta, tűzoltó repülőgépeket kérnek az EU többi tagállamától, Franciaországból pedig már el is indult két ilyen gép.

Megszólalt a martonvásári légibaleset egyik áldozatának édesanyja

Mint mondta, fiának nem temetése lesz, a tervek szerint búcsúztatón engedik el utolsó útjára.