Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,15 Ft
Euró
390,97 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
63,962 $

Lemondott Dányi Gábor Zoltán, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára

Dányi Gábor Zoltán, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára lemondott tisztségéről.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára (k), Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyûlési képviselõje (b) és Dányi Gábor Zoltán európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelõs helyettes államtitkár (j) a fejlesztéspolitikai egyeztetésen az egri városházán 2017. május 25-én. MTI Fotó: Komka Péter
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Péntek éjszaka a Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki határozatból derült ki, hogy július 31-ével megszűnik Dányi Gábor Zoltán európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár megbízatása, miután lemondott tisztségéről.

A Privátbankár.hu azt írja, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a hivatkozott jogszabályhely alapján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez intézett írásbeli nyilatkozatával mondhatott le. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A 444.hu korábban azt írta Dányi Gábor helyettes államtitkárról: „a magyar EU-tagság óta a fejlesztési pénzek kezelésével foglalkozik, és a hazai államigazgatás talán legnagyobb túlélője. Dolgozott a Medgyessy-kormány idején Dobrev Klárának, aztán a Gyurcsány-kormány idején Bajnai Gordonnak, utána a Simicska bizalmasának számító Petykó Zoltánnak, aztán Lázár Jánosnak, majd pedig Palkovics Lászlónak is. Kulcsszerepe volt a magyar pénzosztási rendszer technikai felépítésében, majd az üzemeltetésében is, ráadásul egyre magasabb pozíciókba került, akármilyen politikai váltások is történtek a feje felett.”

A határozat alapján Dányi Gábor Zoltán lemondásával egyidejűleg 2021. augusztus 1-jei hatállyal Hunya Balázst nevezik ki a Miniszterelnökség helyettes államtitkárává.