Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Visszatér a kánikula, újabb hőhullám érkezik

Azon túl, hogy ismét 30 fok fölé emelkedik tartósan a hőmérséklet, szaharai homokot fog sodorni a szél a Kárpát-medencébe.

Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szombaton gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel, csapadék nélkül. Napközben a Dunától keletre lesz több felhő, este pedig a Dunántúlon válik erőteljessé a felhőképződés. A többnyire mérsékelt déli szél a Dunántúlon időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható. Késő estére 21, 26 fokra hűl le a levegő – olvasható az OMSZ előrejelzésében. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Este nyugat felől egyre nagyobb területen növekszik meg a fátyolfelhőzet, emellett a Dunántúlon erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés is.

A Dunántúlon, főként annak északi felén az éjféli óráktól zápor, zivatar is kialakul. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok környékén erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Vasárnap a sok napsütés mellett délutántól északon erőteljessé válik a nappali gomolyfelhő-képződés. Főleg az ország északi felében várható szórványos zápor, zivatar: előbb a Dunántúlon, majd estefelé, éjszaka keletebbre is.

A déli, délkeleti szél megélénkül, az északnyugati megyékben és zivatarok környezetében meg is erősödik. A hőmérséklet 13 és 21, napközben 29 és 34 fok között valószínű.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.