Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,45 Ft
Euró
397,90 Ft
Font
476,38 Ft
Bitcoin
63,650 $

A történelem második legnagyobb kokainszállítmányára csaptak le Costa Ricában

Idén eddig csaknem 40 tonna kokaint és marihuánát foglaltak le a közép-amerikai országban.

...svg content...Fotó: Pixabay
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

4,3 tonna Kolumbiából származó kokaint foglalt le a Costa Rica-i rendőrség vasárnap, amely a közép-amerikai nemzet eddigi legnagyobb, és az idei év legnagyobb kábítószer-fogásának számít – közölték a helyi hatóságok. 

A Reuters hírügynökség tudósítása szerint az elmúlt évek során lefoglalt jelentősebb mennyiségű kokainszállítmányok miatt attól kezdtek tartani a hatóságok, hogy Costa Rica az Európába tartó kolumbiai drogok fontos tranzitországává vált, ami aggodalomra adott okott Közép-Amerika egyik legstabilabb nemzetének tisztviselői számára. Soron kívül Szentkirályi: Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal akarják irányítani Budapestet

A vasárnap lefoglalt kokainszállítmányt kerámia padlólapokkal megrakott konténerben rejtették el egy kereskedelmi hajó fedélzetén, amely a kolumbiai Turbó kikötőjéből érkezett a Costa Rica-i Moin kikötőbe – közölte Costa Rica biztonsági minisztériuma.

“Nagyon közel vagyunk az idén lefoglalt 40 tonna marihuánához és kokainhoz. Reméljük, hogy felül tudjuk múlni a tavalyi számokat” – nyilatkozta Michael Soto biztonsági miniszter.

A biztonsági minisztérium által közzétett hivatalos adatok szerint a Costa Rica-i hatóságok közel 57 tonna kokaint foglaltak le 2020-ban, ami 56 százalékkal több, mint a megelőző évben. Marihuánából 14,5 tonnát foglaltak le tavaly.