Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,17 Ft
Font
454,95 Ft
Bitcoin
58,568 $

Kilencen meghaltak, 46 további személyt még keresnek, miután több hajót felborított a vihar Indonéziában

A vihar elől menekülve borult fel 14 hajó a tengeren, 46 embert még mindig keresnek a mentőcsapatok.

Fotó: Unsplash/Devi Puspita Amartha Yahya
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Legalább kilenc ember életét vesztette, és több tucatnyian eltűntek, miután több hajó és csónak felborult egy vihar során Indonéziában, a Borneó szigeténél – közölték a hatóságok pénteken.

A baleset szerdán, a korai órákban történt Nyugat-Kalimantan partjainál, ahol öt méteres hullámok temettek maguk alá egy tucat halászhajót és két vontatóhajót.  Soron kívül Rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre

Az AFP hírügynökség tudósítása szerint kilenc ember halálát megerősítették, 46 embert pedig még mindig keresnek. Yopi Haryadi, a mentést folytató ügynökség vezetője elmondta, hogy 81 embert sikeresen kimentettek. 

A Borneó szigetét sújtó vihar miatt 50 falut árasztottak el árvizek, több épületet és otthont elpusztított az áradás. 15 ezer embert érintett. 

“A 14 hajó a vihar elől próbált elmenekülni, de túl erős volt és felborultak. A szárazföldön nem követelt halálos áldozatokat a vihar” – közölte Haryadi, hozzátéve, hogy eltűntként sem jelentettek senkit a hatóságok felé. 

A túlélők felkutatására egy katonai helikoptert is bevetettek, de a mentést a rossz idő megakadályozta. A hatóságok abban bíznak, hogy az idő hamarosan jobbra fordul, és folytatni tudják a keresést.

A több mint 18 ezer kis szigetből álló Indonéziában nem ritkák a tengeri balesetek, hiszen a hiányos biztonsági előírások ellenére sokan csónakokkal és hajókkal közlekednek.