Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

A miami-épületomlás több áldozatának személyazonosságát is ellopta egy hacker

A hatóságok közleménye szerint egy hacker visszaélt a Surfside-i Champlain Towers lakókomplexum összeomlása során életüket vesztők személyes adataival

Fotó: Unsplash/Mika Baumeister
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A hatóságok szerint a kiberbűnöző az áldozatok nevét a hírekből tudhatja, így lopta el több elhunyt személyazonosságát. A Champlain Towers lakóház egy része 2021. június 24-én omlott össze Surfside-ban, Miami egy elővárosában.

Charles Burkett, Surfside polgármestere elmondta, megdöbbentette a hír, és abban bízik, hamarosan a rendőrség kezére kerül a hacker – írja a Local10 Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

“Megsértették az egyén, de ennél is rosszabb: az elhunyt egyén és a gyászoló család jogait” – fogalmazott Burkett. A hatóságok arra kérték az áldozatok családtagjait, hogy ellenőrizzék, szeretteik nevével és adataival nem éltek-e vissza.

“Szörnyű. Alig várom, hogy kiderüljön, ki a tettes, és azt hiszem, egész Dél-Florida alig várja, hogy megtudja, ki képes ilyesmire – milyen ember képes ilyet tenni” – mondta el a polgármester. 

Burkett hozzátette, hogy a rendőrség jelenleg is keresi az elkövetőt, és “nem lenne most a hacker helyében”. 

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.