Mestercukrász: jöhet a nagy finálé, már csak ketten vannak bent
A Mestercukrász fináléja nagyon izgalmasra sikeredett, és csütörtök este is távoznia kellett az egyik versenyzőnek, akinek már nincs esélye a több millió forintos fődíjra.
A Finálé kapujában születésnapi torta és bonbonkészítés várt a TOP3 játékosra! A következő adásban pedig kiderül, hogy ki lesz Magyarország Mestercukrásza! Az első feladatban a három döntősnek Claudia szülinapi tortáját kellett elkészítenie, a zsűri pedig nemcsak a kreatív ötletet, hanem az elkészítés során bemutatott szakmai tudást is értékelte – olvasható az RTL Magyarország összefoglalójában.
Ninának a beígért muffinokat újra kellett sütnie, mert az első adag nagyon száraz lett. Szerette volna Claudia arcát is elkészíteni a sellő torta oldalára, de erre a javítás miatt már nem volt ideje, ráadásul tálaláskor még a sellőfarkat is eltörte.
A tortába makadámdiós-étcsokis mousse-t és kardamomos-kókuszos vaníliakrémet készített fehércsokis ropogóssal, a burkolata pedig színezett fehércsokis vajkrém lett. Fondant figurákkal mintázta meg a sellők világát, és mellé csokis muffinokat is készített a szülinapi partira.
Kornél már a sütés elején értékes perceket veszített a glazúr elkészítésével, és az izomalt díszek megalkotása is rengeteg idejét elvette. A gerberáját Claudia tanácsára végül nem állította össze, viszont a szirmokból párat beletűzdelt díszítésként a torta tetejébe a színes izomalt lufik mellé. Újragondolt feketeerdő tortát készített meggyes és whiskys csokimousse-szal, meggykompóttal és vaníliás ganázzsal.
Béres Alexandra bikinis formája több mint példaértékű
Verus kis fánkokat ígért Claudiának, amik valójában rózsavizes locsolóba mártott sütikék lettek, ezeket is rápakolta a két tortájára, amit egy pillecukor szivárvánnyal kötött össze, rizspapír szélfogókkal és vattacukor felhőcskékkel dekorálva. A nagyobbik tortába epermousse-t, pirított mogyorós csokiréteget tett és fehércsokis bevonattal burkolta, míg a kisebbikbe csokimousse-t töltött karamellizált ostyával.