Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
453,83 Ft
Bitcoin
63,871 $

Kriptovalután keresztül mosott volna tisztára 47 milliárd forintnyi pénzt a bűnszervezet

Bejelentette a hongkongi vámhivatal a csütörtöki nap folyamán, hogy sikerült lebuktatniuk egy bűnszervezetet, amely kriptovalutákon keresztül mosott volna tisztára 155 millió dollár (47 milliárd forint) értékben bűncselekményből szerzett vagyont.

Fotó: Tether.org
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A vámhatóság vezetője az újságíróknak kijelentette, hogy Hongkong történetében ez volt az első alkalom, hogy sikerült lekapcsolni egy olyan bűnözői kört, amely kriptovaluták felhasználásával mosott volna tisztára mocskos pénzt.

A vád szerint a letartóztatott négy férfi különböző bankszámlákat nyitott tényleges gazdasági tevékenységet nem végző vállalatok számára, amelyek nevében egy kriptotőzsdén keresztül tranzakciókat végeztek – írja az AFP hírügynökség. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Így több lépésben, előbb az ebül szerzett kriptovalutákat vagy tényleges pénzeket átfuttatták a kereskedelmi platformon, majd ezt az átmosott pénzt valódi készpénzre váltották, elsősorban ügyfelek számára.

Mint a vámosok is megerősítették, az átmosott pénzeknek a 60 százaléka különböző szingapúri bankszámlákon landolt az elmúlt 15 hónap során. A bűnszervezet elsősorban a Tether nevű kriptovalutát használta tevékenységéhez.

A kriptovaluták egyre kedveltebbek a bűnszervezetek körében, mivel sokkal nehezebb lekövetni őket, mint a hagyományos készpénzes tranzakciókat. A hatóságoknak azonban sikerült némileg előrelépniük, Kínában és Nagy-Britanniában is kapcsoltak már le bűnözői csoportokat.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.