Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,68 Ft
Euró
385,71 Ft
Font
449,41 Ft
Bitcoin
66,212 $

Érdemes brutális viharokra készülni, az OMSZ újabb riasztást adott ki

Másodfokú riasztást adtak ki, ugyanis a viharos széllel heves esőzés és jégeső is lehet a mai napon.

...svg content...Fotó: Unsplash/Florian Olivo
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Zivatarveszély miatt másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több északkeleti járásra csütörtök délután. Az érintett területeken a következő órákban viharos széllel, jégesővel, jelentős mennyiségű csapadékkal kísért heves zivatarok alakulhatnak ki.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a nap folyamán zivatarveszély miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében várható másodfokú riasztás. Békés megyében a felhőszakadás veszélye miatt is adhatnak ki másodfokú riasztásokat. Soron kívül Alapításának 100. évfordulója alkalmából különleges 100 forintos érmét bocsát ki az MNB

Emellett elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarveszély miatt Budapesten, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében. A felhőszakadás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Azt írták: a leghevesebb zivatarcellákhoz felhőszakadás, jégeső (néhol akár 2-4 centiméteres jégdarabokkal) és viharos (jellemzően 60-80 kilométer/órás) széllökés is társulhat. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője azt kéri, hogy mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, riasztásait.

Kiemelte, hogy a viharos szélben lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alá. Ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze azt a 112-es segélyhívón! Felhívta a figyelmet arra is, hogy a rövid idő alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt víz alá kerülhetnek egyes pincék. Ezért érdemes a pincét áramtalanítani, magasabbra vinni azokat a tárgyakat, amelyekben kárt okozhat a víz.

Az OKF szóvivője kiemelte, hogy addig nem szabad megkezdeni a szivattyúzást, amíg van utánpótlása a víznek, mert az álló víz kisebb kárt okoz, mint az újra és újra bezúduló.

Tarjányi Péter szerint Robert Fico testőrei "a legalapvetőbb feladatukat mulasztották el"

Tarjányi szerint "Magyarországon nem fordulhatnak elő olyan hibák", mint Szlovákiában.

Karácsony Gergely jövőképében nincs olyan, hogy nincsenek autók a fővárosban

A főpolgármester vázolta, hogyan képzeli a budapesti forgalomcsillapítást, de arra is kitért: több tucat, a gyorshajtós szakaszokra telepített kamera áll készenlétben, hamarosan már a csekkeket is „szórhatják”.