Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,715 $

Felhőben működő számítógépként funkcionál az új Windows 365

Az előfizetéses alapon működő szolgáltatás valójában nem csupán egy mezei szoftver, hanem egy felhőben bármikor használható PC.

...svg content...Microsoft
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Microsoft havidíjért cserébe egy felhőszolgáltatást kínál a felhasználók számára, ami helyettesítheti a hagyományos számítógépeket. Főként azoknak nyújthat segítséget a Windows 365, akik nem tudnak régebbi PC-jükön nagyobb teljesítményigényű programokat futtatni.

A Windows 365 legfőbb előnye, hogy az év minden napján, éjjel-nappal üzemelni fog, így az előfizetők bármikor rácsatlakozhatnak, és addig használhatják, ameddig csak szeretnék, továbbá ugyanúgy működik majd, mint egy tradicionális PC, csupán nem otthonról, hanem a redmondi techóriás szervereiről irányítják. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A felhasználói felület a felhőben lesz elérhető, a rendszeren tárolt adatokat sem helyben rögzítik, hanem a Microsoft platformján. A redmondiak leszögezték, a maximális biztonságra és védelemre törekednek majd, így a belépéshez rengeteg azonosítási lehetőséget választhatnak a júzerek.

A Windows 365 további előnye, hogy a karbantartási és frissítési feladatokat a rendszer végzi el, ezért nem kell a klienseknek megoldani ezt a problémát.

A rendszer debütálása augusztus 2-án fog megtörténni, a felhőalapú Windowst akár mobiltelefonról is igénybe vehetjük, arról azonban egyelőre még nem érkeztek információk, ezt pontosan mennyiért tehetjük meg.