Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,15 Ft
Euró
390,97 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
63,962 $

450 millió forintért kelt el egy Super Mario 64 videójátékot tartalmazó Nintendo-kazetta

Soha nem adtak még annyi pénzt egy videójáték kazettájáért, mint amennyit az 1996-os alkotásért fizettek.

Twitter/CP24
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Még mindig csillogó védőfólia borítja azt a Super Mario 64 videójátékot, ami a legutóbbi árverés során eszméletlen áron, potom 1,5 millió amerikai dollárért kelt el a Heritage Auctions akciója keretében – írta a The Guardian hírportál.

A Super Mario 64 minden idők talán egyik legnagyobb becsben tartott platformere, amelyet 1996-os megjelenése óta több tízmillió példányszámban adtak el, történelmi jelentősége miatt pedig rendkívül keresett a gyűjtők körében, és csak kevesebb mint öt olyan darab maradt fenn az utókor számára, ami az elmúlt 25 év során bontatlanul porosodott az üzletek polcain. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Két nappal korábban egy Zelda-kazettát értékesítettek 870 ezer dollárért, a mostani játék azonban ennek közel kétszereséért talált gazdára. A csomagolás a game-mel együtt egyébként 9.8-as, vagyis A++ értékelést kapott a Wata nevű, klasszikus játékokat minősítő vállalattól, ami azt jelenti, hogy olyan állapotban van, mint új korában.

Nehéz lesz az új rekordot megdönteni, bár nem tartjuk kizártnak azt sem, hogy a jövőben egy kósza Cyberpunk 2077 vagy netalán egy mindenki által kedvelt Red Dead Redemption 2 gyűjtői kiadásért évtizedekkel később bankot lehet robbantani, ezért nem árt, ha elővesszük az ásót, és elrejtjük őket a kertünkben.