Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,213 $

Közútkezelőnek csapódott egy jogosítvánnyal nem rendelkező sofőr az M5-ösön

Az autós a feltorlódott kocsisort szerette volna megkerülni, amikor az energiaelnyelőbe csapódott.

...svg content...Fotó: police.hu
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Óriási sebességgel csapódott egy úgynevezett energiaelnyelőbe egy autós szerdán délután, az M5-ös autópályán. Egy szemtanú, aki várandós feleségével és gyermekével járt az incidens során az autópálya érintett útszakaszán, a Tényeknek elmondta, hogy csak centimétereken múlt, hogy az ámokfutó sofőr nem szaladt beléjük.

Mint kiderült, a közútkezelőnek csapódott autó 23 éves makói sofőrje vezetői engedéllyel és kötelező biztosítással nem rendelkezett a baleset idején, valamint sem neki, sem utasának nem volt becsatolva biztonsági öve. Soron kívül Pápua-új-guineai földcsuszamlás: 670-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Az autó motorházteteje felgyűrődött, baloldala összeroncsolódott az ütközés következtében. A szemtanú szerint a jármű nagyon nagy sebességgel haladt, becslése szerint akár 150-160 kilométer/órával. A férfi a csatorna megkeresésére elmondta, hogy halálra rémültek, és még most sem érti, hogyan úszták meg a tragédiát.

Az út mellett sövényvágási munkákat végeztek a közútkezelő munkatársai, és ezt kilométerekkel korábban táblákkal jelezték is az arra járó autósok felé. A feltorlódott kocsisort próbálta megkerülni az ámokfutó, amikor az energiaelnyelőbe csapódott.

Hangai József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársa elmondta, hogy az autó utasát fejsérülésekkel látták el, majd a helyszíni ellátást követően stabil állapotban kórházba szállították.

Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte, hogy a személygépjármű sofőrjével és utasával szemben a biztonsági öv használatának elmulasztásáért közigazgatási bírságot szabtak ki a helyszínen a kiérkező rendőrök.

A sofőr akár börtönbe is kerülhet az új szabályok értelmében.