Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,46 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
454,79 Ft
Bitcoin
65,208 $

Szerda este lázas volt az ötödik napja kórházban fekvő Ferenc pápa

A Vatikán közleménye szerint szerda este lázas lett a vasárnap óta kórházban fekvő Ferenc pápa, azonban minden teszt, amit végeztek rajta. negatív lett.

A római Gemelli-klinika 2021. július 6-án, ahol Ferenc pápát két nappal ezelőtt megműtötték. A 84 éves egyházfőnek vastagbél-divertikulózis, más nevén bélfali sérv miatt volt szüksége az operációra, a Vatikán tájékoztatása szerint Ferenc pápa jól van és várhatóan egy hétig marad kórházban. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Elmúlt a láza Ferenc pápának, akinek minden vizsgálata negatív lett a szentszéki szóvivő csütörtöki közleménye szerint, amely az egyházfő ötödik kórházi napjáról számolt be.

A szokás szerint délben kiadott újabb vatikáni információk szerint Ferenc pápa nyugodtan töltötte az éjszakát, segítség nélkül táplálkozik és mozog. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

Szerda este az egyházfő átmenetileg lázas volt, de az azt követően végzett rutin vizsgálatok eredménye negatív volt. Többek között CT-vizsgálatot végeztek Ferenc pápa mellkasán és hátán.

A szentszéki közlemény hangsúlyozta, hogy a pápa kórterméből üdvözletét küldte a kórház gyermek-onkológiai, valamint idegsebészeti osztályán kezelt kis pácienseknek. A pápa együtt érez mindenkivel, aki szenved, beteg, és gondoskodásra van szüksége – olvasható a közleményben.

A 84 éves Ferenc pápán vasárnap este tervezett műtétet hajtottak végre divertikuláris vastagbélszűkület miatt. A betegség idős embereknél nem ritka, fájdalmat, felfúvódást, gyulladást és elégtelen bélmozgást okozhat.

A műtét óta Ferenc pápa a Gemelli kórház tizedik emeletén található, úgynevezett „pápai kórteremben” lábadozik. Két ápoló segíti a kórházból kiszivárgott információk szerint. Korábbi sajtóértesülések szerint Ferenc pápa még a jövő hétig kórházban maradhat.

Ha Ferenc pápa a vasárnapot is kórházban tölti, nem kizárt, hogy a déli Úrangyala-imádságot a Gemelli ablakaiból mondja majd el.

Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Vannak, akik szigorúbban büntetnék az állatkínzókat, de a törvény ezt nem mindig teszi lehetővé különböző enyhítő körülmények figyelembevétele okán.

Ronaldinho-gólpasszt adott az Arsenal játékosa Kerkezék ellen (videó)

Anno Ronaldinho adott hasonló passzokat, amikor a passz pillanatában szándékosan elfordította a fejét másik irányba, most ugyanezt tette az Arsenal játékosa az utolsó gólnál, majd Rice a hálóba tette a labdát.