Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

Rablás sértettjéből hirtelen kifosztás gyanúsítottjává vált egy különös trükkökkel operáló férfi

Háromszor riasztotta a mentőket és a rendőröket is a férfi, azt állítva, hogy rablás és bántalmazás áldozatává vált. A hatóságok azonban fényt derítettek arra, hogy a férfi nem a sértett, hanem a kifosztás gyanúsítottja.

...svg content...Fotó: police.hu
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Egy 48 éves férfi különös mutatvánnyal nyűgözte le a hatóságokat a fővárosban – írja a Híradó.hu. Először rablás sértettjeként tűnt el az egyenruhások elől, majd ismét felbukkant, ekkor már, mint egy rablás gyanúsítottja.

Május 10-én a férfi háromszor hívta ki a rendőrséget, és ugyanennyiszer riasztotta a mentőket is, segítséget kérve. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Járőr kollégáim a tevékenységirányítási központ küldése alapján jelentek meg a Kassai téren, ahol egy rablás sértettjével kellett volna felvenniük a kapcsolatot” – közölte Kovács Sándor törzsőrmester, a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka.

A törzsőrmester hozzátette, a férfit nem találták a helyszínen, így a központ visszahívta a bejelentőt, aki azt válaszolta, azért tűnt el a Kassai térről, mert éppen mosdóba kellett mennie.

A helyszínre a mentősök is kiérkeztek, őket azonban nem lepte meg ennyire, hogy a bejelentő nincs a Kassai téren, ugyanis őket aznap harmadik alkalommal riasztatták ugyanehhez a férfihez, mindhiába.

A 48 éves budapesti férfi később újra tárcsázta a 112-es segélyhívó számot, ám akkor már azzal kereste a hatóságokat, hogy egy kórház traumatológiájára tart egy kölcsönkért autóval, és ott szeretne vallomást tenni a rablásról.

Ezután kiderült azonban, hogy az említett kórház aznap egyetlen bántalmazott sérültet sem fogadott, ráadásul az intézményben sürgősségi osztály sem működik – derül ki a Magyar Rendőrség Facebook-posztjából.

Ezután a Zs. Bélaként bemutatkozó férfi azt mondta, hogy egy másik kórházban tartózkodik, és itt a járőrök végül meg is találták személyleírás alapján.

Ekkor azonban újabb csavarral döbbentette meg az egyenruhásokat: Zs. Béla közölte, hogy nem ismeri a segélyhívó számot tárcsázó Zs. Bélát, majd irataival igazolta, hogy az ő neve valójában N. Zsolt Zoltán. Ennek ellenére megerősítette, hogy aznap reggel két férfi kirabolta őt a Kassai téren.

Állítása szerint idegen nyelven beszélő kopasz, illetve hosszú, szőke hajú férfiak támadtak rá: bántalmazták, elvették a mobiltelefonját, illetve a nála lévő 120 ezer forint összeget. N. Zsolt Zoltán története azonban annyiszor változott, ahányszor rákérdeztek a részletekre.

Végül kiderült, hogy tényleg történt bűncselekmény, ám nem ott, úgy és akkor, ahogyan azt a “sértett” állítja.

Sáfrány Máté hadnagy közölte, hogy a Kassai téri tanúk kihallgatása és a közterületi kamerák felvételeinek ellenőrzése során fény derült rá, hogy az említett időben rablás nem történt, és az “áldozat” nem tartózkodott ott.

Hozzátette, hogy a rendőrkapitányságon egy nyomozó azonban felfigyelt N. Zsolt Zoltán nevére, mivel éppen őt kereste egy már létező ügyben: a férfi ideiglenes tartózkodási helyén, egy Róna utcai szállón előző este a férfi szobatársának mobiltelefonja alvás közben eltűnt. Az eszközt meg is találták N. Zsolt Zoltán szatyrában, így sértettből hirtelen kifosztás gyanúsítottjává vált.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.