Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,903 $

Francia ügyészek vizsgálják a szaúdi herceggel szembeni „rabszolgatartási” vádakat

Francia ügyészek hétfőn közölték, hogy vizsgálják azokat az állításokat, amelyek szerint egy szaúdi herceg hét alkalmazottat tartott modernkori rabszolgaságban egy Párizs melletti lakásában.

Fotó: Flickr
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Emberkereskedelem miatt indult vizsgálat, miután a Fülöp-szigetekről származó nők 2019 októberében panaszt tettek modernkori rabszolgaság miatt – közölte a Nanterre külvárosában lévő ügyészség.

A szobalányokat Szaúd-Arábiában toborozták, és a hercegnek és családjának dolgoztak ott és Franciaországban. A jelek szerint egy franciaországi utazás során szöktek meg – tette hozzá egy, az ügyhöz közel álló, magát megnevezni nem kívánó forrás. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Az állítólagos visszaélések 2008-ban, 2013-ban és 2015-ben történtek a fővárostól nyugatra fekvő, előkelő Neuilly-sur-Seine külvárosban lévő lakásban. Az ügyészek néhány hete meghallgatták a nők vallomását, de a herceget még nem hallgatták ki, mivel jelenleg nem tartózkodik Franciaországban – mondta a forrás.

Néhányuknak a földön kellett aludniuk, és alig volt idejük enni, miközben a herceg négy gyermekét szolgálták ki – írja a Le Parisien című napilap.

„Amikor először találkoztunk velük, megdöbbentő volt látni, hogy ennyire éhesek voltak. Sírtak az éhségtől” – mondta a lapnak Anick Fougeroux, az SOS Esclaves segélyszervezet elnöke.