Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,122 $

36-ra emelkedett a Miami-épületomlás halálos áldozatainak száma

Folytatódott a Surfside-ban összeomlott Champlain Towers South roncsainak átkutatása, amely újabb tragikus eredménnyel zárult a tegnapi nap.

A romokat takarítják mentőcsapatok tagjai a Champlain Towers South tizenegy emeletes lakóház épen maradt részének felrobbantása után a floridai Miami közelében fekvő Surfside-ban 2021. július 6-án. A június 24-i házomlás következtében eddig 24 halálos áldozatról és 121 eltűntről tudnak a hatóságok. MTI/AP/Lynne Sladky
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Daniella Levine Cava, Miami-Dade polgármestere sajtótájékoztatón közölte, hogy a kutatások során újabb négy holttestet emeltek ki a romok közül – írja a New York Post. A polgármester megköszönte a mentőcsapatok kemény munkáját, amelyet az esőzések is nehezítettek.

Ezzel pedig 36-ra emelkedett az épületomlás halálos áldozatainak a száma, közülük 29 személyt már sikerült is azonosítani. A kutatásnak azonban még messze nincs vége, ugyanis 109 ember továbbra is eltűntként van nyilvántartva. Soron kívül Csak pár gomolyfelhő zavarhatja meg a szombati napsütést, 23 fok is lehet napközben

A polgármester közölte, hogy Joe Biden amerikai elnök személyesen is felhívta, hogy érdeklődjön a kutatómunka jelenlegi állásáról. Több szövetségi szervezet is segítséget nyújtott a kutatásban, Levine Cava elmondása szerint többen jelenleg is a helyszínen tartózkodnak.

A keddi nap folyamán azért is volt nagyon nehéz a kutatómunka, mert az Elsa trópusi vihar lecsapott Észak-Amerikára, amely élénk szeleket és heves esőzést hozott magával. A kutatás ennek ellenére zajlik, még ha csekély is a reménye annak, hogy élő embert találnak.

A Champlain Towers South még június 24-én omlott be, azóta folyamatosan zajlik a romok eltakarítása és a túlélők keresése. A katasztrófavédők és az első válaszolók nem túl reményteliek, de állításuk szerint nem adják fel a kutatást.

Az épületnek akkor csak egy része omlott be, azóta pedig már teljes mértékben megsemmisült. Ez ráadásul Floridában átfogó épületvizsgálatokat indított el, több idősebb épületet kezdtek értékelni, hogy mennyire biztonságos.