Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,793 $

Az Egyesült Államokban szinte már csak oltatlanok halnak meg koronavírusban

Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok elnökének egyik fő járványügyi szakértője bejelentette, hogy az országban a koronavírusban újonnan elhunytak 99,2%-a nem volt beoltva a vírus ellen.

Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) fertőző betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója a koronavírus-járványról tartott albizottsági meghallgatásán a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2021. április 15-én. MTI/EPA/The New York Times/Pool/Amr Alkify
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az Egyesült Államok fő járványszakértője elmondta, az elmúlt időszak koronavírusban elhunyt betegeinek 99,2%-a oltatlan volt, ami Dr. Anthony Fauci szerint azért különösen szomorú, mert „ezek mindegyike elkerülhető lett volna.”

Fauci az NBC egyik műsorának vendége volt, ahol a The Guardian szerint arról beszélt, hogy frusztráló, amikor van egy egyértelmű ellenség és egy nagyon hatásos ellenlépés, amely valamiért nincs teljesen kihasználva az országban. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Fauci szerint egyes amerikaiak ideológiai okokból ellenzik a vakcinát, mások viszont „egyenesen tudományellenesek.” Mint mondta, az országnak megvannak az eszközei a járvány elfojtására, emiatt arra kérte az embereket, hogy „tegyék félre a nézetkülönbségeket és vegyék észre, hogy a vírus a közös ellenség.”

Az infektológus azt is megjegyezte, hogy az USA „nagyon szerencsés, mert elég vakcinánk van ahhoz, hogy gyakorlatilag minden lakost beoltsunk. A világon pedig nagyon sokan vannak, akik bármit megtennének a vakcináért.”

Az országban eddig 605 ezer ember halt bele a betegségbe, ez a legmagasabb halálozási szám a világon.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.