Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,90 Ft
Euró
391,04 Ft
Font
457,83 Ft
Bitcoin
60,498 $

Ismét fel kell készülnünk a kánikulára

Újabb hőhullámra kell felkészülnünk, de a hét végére enyhülést hozhat egy hidegfront.

Fotó: Flickr/gfpeck
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése szerint a Kárpát-medence fölé holnap estig jóval melegebb, száraz légtömeg áramlik.

Hétfőn a Dunántúlon több, a Dunától keletre kevesebb gomolyfelhő lesz az égen, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon ígérkezik.

Néhány helyen futó zápor előfordulhat. A derült, fátyolfelhős éjszakát szinte felhőtlen nappal követi, legfeljebb keleten jelenhet meg az égen kevés gomolyfelhő.

A Dunántúlon néhol hétfőn az északi, északnyugati, kedden pedig a déli szél élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 34 fok között várható – adta hírül az MTI.

A 24.hu Molnár Lászlóra, a Kiderül.hu meteorológus munkatársára hivatkozva azt írja, hogy a hétfő 29 fokos csúcshőmérséklet után szerdán már 33-38 fok között is alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken várhatóan újabb hidegfront érkezik hazánk fölé, mely lehűléssel, csapadékkal jár, a hőmérséklet pedig 28-33 fokra enyhülhet.

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.